Tällä korostuksella saat naiset kuumiksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Satojen erilaisten listausten joukkoon on nyt mahdutettu myös mielenkiintoinen fonetiikkaan liittyvä kysely, jossa oli tarkoitus selvittää eri maiden aksenttien, eli sanojen tai niiden osien korostamisen ja lausepainojen seksikkyyttä.

Listan ykköseksi nousi hieman yllättäen irlantilainen korostus, joka äänestettiin siis seksikkäimmäksi. Ennakkosuosikiksi veikattu ranskalainen korostus ei menestynyt odotetusti, sillä kakkossijalle rankattiin italialainen aksentti ja kolmanneksi skottiaksentti.

Leppoisa australialainen korostus sijoittui neljänneksi ja englantilainen viidenneksi. Kymmenen kärkeen mahtuivat lisäksi tässä järjestyksessä ruotsalainen, espanjalainen, walesilainen ja amerikkalainen korostus. Äänestykseen osallistui 5.000 naista ympäri maailmaa, mutta lopputuloksesta päätellen pääosa heistä oli kotoisin Britanniasta.