Suomalaisnäyttelijälle merkittävä kansainvälinen tunnustus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen näyttelijätär Pihla Viitala on saanut merkittävän kansainvälisen Shooting Stars Award -tunnustuksen lupaavasta näyttelijäntyöstä. Vuodesta 1998 asti myönnetty Shooting Stars jaetaan vuosittain kymmenelle lupaavalle nuorelle näyttelijälle.

Voittajat esitellään Berliinin elokuvafestivaalien yhteydessä. European Film Promotionin arvovaltainen tuomaristo vakuuttui Suomea edustaneesta Pihla Viitalasta joka nähdään seuraavaksi valkokankaalla Aleksi Salmenperän Paha Perhe -elokuvan naispääosassa. Tuomaristo luonnehti Pihlan valkokangasvetovoimaa sekoitukseksi klassista kauneutta ja epätavallisen vahvaa tunteiden tulkintaa.

Shooting Stars valinta edesauttaa nuorten tähtien kansainvälistä uraa. Helmikuisen festivaalin aikana nuoret lupaukset esitellään elokuva-alan vaikuttajille, yleisölle ja lehdistölle. Kolmannentoista kerran valittujen nousevien tähtien joukkoon on vuosien varrella kuulunut muun muassa Oscar-voittaja Rachel Weisz ja James Bondina superkuuluisuuteen noussut Daniel Craig.

Tuomariston arvostusta keräsi tänä vuonna Pihla Viitalan mieleenpainuva rooli kansainvälistä tunnustusta saaneen Käsky-elokuvan punakapinallisena. Suomessa Viitala on viimeksi saanut suuren yleisön huomion katsojaennätyksen tehneen Rööperi-elokuvan myötä. Pihla Viitala on kotimaassa nähty myös teatterin lavalla ja televisiossa. Sujuvaa ranskaa ja englantia puhuva Viitala tähtää kuitenkin entistä enemmän kansainvälisiin tuotantoihin. Näyttelijätär on kiinnostunut myös ohjaamisesta ja käsikirjoittamisesta.