Lady Gaga : The Fame Monster

Albumit · Stara.fi

Suosittu poptähti Lady Gaga julkaisi joulumarkkinoille uuden levyn sijaan uuden version aikaisemmasta albumistaan. The Fame Monster -nimiselle tuplalevylle on liitetty mukaan kahdeksan uutta kappaletta, joten rahoille saa mukavasti vastinetta erityisesti, jos levy ei vielä löydy hyllystä.

Albumin uuden osion ensimmäinen singlelohkaisu Bad Romance noudattelee neitokaisen tuttua tyyliä, mutta lisäksi soundipuolelle on otettu vaikutteita 90-luvun techno-klassikoista. Kokonaisuus toimii hienosti ja kertosäe jää kertaheitolla päähän soimaan. Uusien kappaleiden toinen potentiaalinen hitti on ysäripoljentoinen Alejandro, jonka kertsi muistuttaa esimerkiksi Alexian ja Mr. Presidentin tuttuja discohittejä ja taustan soundipuoli Dr. Albania ja Ace Of Basea. Latinosävytteisen ysärivedon koukku löytyy kertosäkeestä, joka on tyylikkään yksinkertainen. Kesähitti.

Monster edustaa hieman sekavampaa nykysoundia, mutta kuitenkin tyylillä erityisesti Just Dance -tyylisen upean electrotaustansa merkeissä. Vokaalivoittoinen Speechles ei onnistu juuri säväyttämään, mutta Dance In The Dark jatkaa hienosti kasaritunnelmissa ja electrotyylillä. Lopputulos jää kuitenkin soundeiltaan liian kevyeksi pintaraapaisuksi. Beyoncen tähdittämässä Telephone-kappaleessa poljento on kohdallaan, mutta koukku on hukassa. Beyoncen osuus ei sekään oikein kolahda. So Happy I Could Die on kaunis slovari Just Dancen hengessä ja Teeth puolestaan madonnamainen tribaalisoundinen rauhallinen tanssiveto.

Kokonaisuutena The Fame Monster sisältää muutamia uusia potentiaalisia hittejä ja ehkä jopa tyylikkäämmillä soundeilla kuin levyn aikaisemmalla versiolla. Tulossa on siis vielä monia hienoja radio- ja klubihittejä. Tämän levyn myötä voidaan sanoa, että Lady Gaga on tullut dancerintamalle jäädäkseen.

Pisteet 4/5