Niko jatkaa maailmanvalloitustaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen animaatioelokuva Niko – lentäjän poika ylitti viime viikonloppuna maailmalla maagisen kahden miljoonan elokuvateatterikatsojan rajan. Pelkästään Saksassa Niko on neljän ensimmäisen esitysviikonlopun jälkeen kerännyt 425.000 katsojaa. Puolen miljoonan myydyn lipun rajapyykki rikkoutuu viikon kuluessa.

Elokuvan viimeisin ensi-ilta oli 28. marraskuuta Puolassa, jossa KinoSwiat levittää elokuvaa 99 kopiolla. Ensimmäisenä viikonloppunaan Niko keräsi yli 51.000 katsojaa, ollen katsojatilastossa Puolan neljänneksi katsotuin elokuva. Marraskuussa elokuva sai lisäksi ensi-iltansa Kroatiassa kuudella kopiolla, nousten suoraan ensimmäisenä viikonloppuna katsojatilaston kakkoseksi. Itävallassa ja Liettuassa Niko oli molemmissa avausviikonlopun viidenneksi suosituin elokuva.

Seuraavat teatteriensi-illat ovat Sloveniassa 4. joulukuuta ja joulupäivänä 25. joulukuuta Espanjassa, jossa Filmax julkaisee Nikon peräti 170 kopiolla. Suomessa Nikon on nähnyt elokuvateattereissa yli 234.000 katsojaa.