Postia pappi Jaakobille -elokuva palkittiin jälleen maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Klaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille -elokuva on voittanut palkinnon parhaasta ohjauksesta Tallinnan elokuvafestivaaleilla. Palkinnon vastaanotti Klaus Härön puolesta elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa festivaalin päätösgaalassa perjantai-iltana.

– Postia pappi Jaakobille on kaunis tarina, joka koskettaa jokaista, perusteli juryn puheenjohtaja Alexander Rodniansky palkintoa. Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival järjestettiin 13. kerran.

Postia pappi Jaakobille on voittanut kuukauden sisään pääpalkinnon, Kultaisen Pyramidin, ja parhaan käsikirjoituksen palkinnon Kairon kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Egyptissä, pääpalkinnon Mannheim-Heidelberg kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä kirkon erikoispalkinnon että festivaalin yleisöäänestyksen Lyypekin festivaaleilla Saksassa.

Cinema Society of San Diego kunniotti Klaus Häröä tänä vuonna järjestämällä tilaisuuden, jossa hän vastaanotti San Diegon kaupungin kunniamaininnan sekä järjesti Härön elokuvien sarjan San Diegossa marraskuussa. Postia pappi Jaakobille on Suomen virallinen Oscar-ehdokas.

Postia pappi Jaakobille -elokuvan ovat tuottaneet Lasse Saarinen ja Rimbo Salomaa Kinotar Oy:stä. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Klaus Härö ja se perustuu Jaana Makkosen alkuperäiskäsikirjoitukseen. Pääosissa nähdään Kaarina Hazard ja Heikki Nousiainen. Elokuva on saanut Suomessa yli 95.000 katsojaa elokuvateattereissa.