Suosikkiyhtye Mew konsertoi Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi tämän hetken tärkeimmistä skandinaavisista yhtyeistä, tanskalainen Mew, esiintyi marraskuussa Helsingin Jäähallissa 4.000 fanille. Helmikuussa on luvassa harvinaista herkkua, kun bändi palaa Suomeen fanien toiveesta pienemmille klubikeikoille.

Suomessakin suurta suosiota nauttiva yhtye esiintyy tiistaina 16. helmikuuta Helsingin Kulttuuritalolla ja heti seuraavana päivänä Tampereen Pakkahuoneella.

Mewin tuorein levy No More Stories julkaistiin elokuussa ja se singahti saman tien Suomen albumilistan sijalle kaksi. Levy jatkaa bändin monikerroksellisen ja progressiivisen musiikin linjaa, joka ihastutti faneja muiden muassa levyillä Frengers ja And The Glass Handed Kites. Mewin tunnistettavaan tyyliin kuuluu laulaja Jonas Bjerren lapsenomaisen falsetin lisäksi vaihdoehtorockista ammentava äänimaailma ja kunnianhimoiset sovitukset.

Mew on vieraillut maassamme moneen otteeseen ja kasvanut suomalaisille tuntemattomasta Kent-lämmittelijästä isoimpien festivaalien pääesiintyjä- ja hallikeikkatasolle. Helmikuiset Kulttuuritalon ja Pakkahuoneen konsertit mahdollistavat intiimimmät esiintymiset ja tiiviimmän vuorovaikutuksen yleisön kanssa.

Ti 16.2.2010 Helsinki, KulttuuritaloKe 17.2.2010 Tampere, Pakkahuone