Musiikkilehtien legenda myyntiin – työntekijöitä irtisanotaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman arvostetuimmista musiikkimedioista, Billboard-lehti, on päätetty laittaa myyntiin. Mediatalo Nielsen Co. kertoi eilen myyvänsä musiikkilehden sekä seitsemän muuta brändiään. Lisäksi kaksi lakkautetaan kokonaan. Toinen lakkautettavista on journalismilehti Editor & Publisher.

Myytävien joukossa on suosittu viihdesivusto ja -lehti The Hollywood Reporter. Lehtibrändien ostajana on vasta perustettu E5 Global Media LLC -yhtiö. Sopimus yhtiöiden myymisestä on uutistoimisto Reutersin mukaan määrä allekirjoittaa 31. joulukuuta.

Billboard on vuosien mittaan noussut merkittävään asemaan musiikkilehtien saralla. Se esimerkiksi kokoaa viikoittain Yhdysvaltojen viralliset single- ja albumilistat. The Hollywood Reporter on sekin perinteikäs lehti, jonka julkaisu on aloitettu jo 1930-luvulla. Molemmat lehdet ovat selviytyneet useammistakin lama-ajoista ja muista merkittävistä muutoksista. Tieto lehtien myynnistä tuli vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Nielsen ilmoitti irtisanovansa 10 prosenttia työntekijöistään, eli 1.250 henkilöä.