Suosikkijuontaja Mikko ”Peltsi” Peltola lopettaa YleX-kanavalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosituhannen alusta saakka Yleisradion kanavilla radioäänenä toiminut Mikko ”Peltsi” Peltola lopettaa radiojuontamisen kuluvan vuoden lopussa. Peltsi on palkittu urallaan kolme kertaa Vuoden radiojuontajan Telvis-palkinnolla. Hänen viimeinen radiolähetyksensä kuullaan 31. joulukuuta kello 14.00.

Ennen YleX-kanavaa ja sitä edeltänyttä Radiomafiaa Peltsi toimi aktiivisesti tiskijukkana ja voitti muiden muassa tiskijukkien suomenmestaruuden, eli Showmaster-tittelin. Yleisradiossa hänet kiinnitettiin ensin Summeri-ohjelman juontajaksi. Suureen suosioon Peltsi nousi aloittaessaan aisaparinsa Juuson kanssa aamuohjelmien juontamisen. Tuolloin myös maan korkein poliittinen johto kertoi kuuntelevansa poikia aamuisin.

– Kun niitä mun ja Juuson ensimmäisiä lähetyksiä kuuntelee, niin täytyy melkein korkata pullo. On ne niin kamalia. Ilmeisesti joku esimiehistä huomasi kuitenkin tällaisen kehityskaaren ja antoi jatkaa, Peltsi muisteli alkuaikoja Yleisradion uutisille.

Kokonaan Peltsi ei Yleisradiota jätä, vaan hän juontaa jatkossakin muiden muassa Euroviisuja ja muita televisio-ohjelmia. Seuraavaksi hän aikoo kuitenkin hankkia erä- ja kalastusoppaan pätevyyden.