Poptähti vaatii paavin eroa pedofilian takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla Nothing Compares 2 U -hitillään listojen kärjessä ympäri maailmaa komeillut irlantilainen poptähti Sinead O’Connor on vaatinut julkisesti paavi Benedict XVI:n eroa. Hän perustelee vaatimustaan sillä, että katolisen kirkon johto on salaillut kolmen vuosikymmenen ajan kirkon sisällä tapahtunutta lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Viime kuussa Irlannissa julkistettiin The Murphy Commission Report -tutkimus, joiden mukaan Vatikaani oli salaillut pedofiliatapauksia vuosien 1975 ja 2004 välillä. Tutkimus keskittyi pääasiassa Dublinissa tapahtuneisiin hyväksikäyttöihin.

Vatikaani julkaisi asiasta perjantaina tiedotteen, jossa paavin todettiin olevan raivoissaan ja häpeissään skandaalin takia. Hänen kerrottiin kirjoittavan myöhemmin aiheesta kirjelmän Irlannin kansalle. Sinead O’Connor totesi kuitenkin uskovansa, että asiasta on vaiettu jo aivan lian pitkään. Hän ilmoitti mielipiteestään The Independent -sanomalehdelle lähettämässään avoimessa kirjeessä.

– Vaadin paavia eroamaan, koska hän on pysynyt hiljaa tästä asiasta eikä ole suostunut tekemään yhteistyötä tämän tutkimuksen kanssa. Paaveilla ei ole ongelmia ilmaista mielipiteitään, kun me haluamme ehkäisyä tai avioeroa. Tai kun pitää kritisoida Da Vinci Koodi -elokuvaa, O’Connor raivoaa.

– Heillä ei ole myöskään vaikeuksia kritisoida Naomi Campbellia siitä että tämä käyttää ristiä. Mutta he pysyvät täysin vaiti niistä karmeista teoista mitä papeiksi pukeutuneet pedofiilit ovat tehneet. Se on irvokasta, uskomatonta, outoa ja ennenkuulumattoman härskiä. He eivät edusta mitään muuta kuin pahuutta.

Sinead O’Connor on aiemminkin hyökännyt paavien kimppuun. Hän aiheutti nimittäin vuonna 1992 skandaalin revittyään paavi Benedictus XVI:n edeltäjän, paavi Paavali Johannes Paavali II:n kuvan suorassa amerikkalaisessa televisiolähetyksessä.