Tavaramerkkiriita: New Kids On The Blockin nimi yritettiin varastaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara on saanut tietoonsa, että maailman menestyksekkäimpiin poikabändeihin takavuosina lukeutunut New Kids On The Block -yhtye on joutunut taistelemaan nimestään oikeudessa. Kiista on nyt päättynyt ainakin toistaiseksi suosikkiyhtyeen voittoon.

Nimiriita alkoi, kun amerikkalainen SM Production Partnership haki 11.4.2005 yhtyeen nimen ja logon rekisteröimistä tavaramerkiksi Euroopan yhteisön alueella. Bändin edustajat huomasivat myöhemmin vedätys-yrityksen ja ryhtyivät vaatimaan jo rekisteriin merkityn tavaramerkin kumoamista.

Euroopan sisämarkkinoiden yhtenäistämisvirasto teki viimein 4. joulukuuta asiassa päätöksensä ja kumosi molemmat oikeudettomasti rekisteröidyt tavaramerkit, koska ne oli rekisteröity vilpillisesti ja tietoisena siitä, että oikeus merkkeihin kuului yhtyeelle. Lisäksi maailman menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuvalla bändillä oli nimeensä myös vakiintumisen kautta saavutettu aikaisempi yksinoikeus.

Yhtyeen puolesta osallisina olivat Daniel Wood, Donald Wahlberg, Jonathan Knight, Jordan Knight ja Joseph McIntyre. Päätöksessä korostetaan, että yhtye, joka oli ”aikanaan epätavallinen ilmiö”, myi urallaan ennen vuotta 1991 yli 30 miljoonaa albumia. Samalla tuomiossa paljastetaan, että nykyisin New Kids On The Block -tavaramerkin omistavat yhtyeen jäsenet.