Avatar ylivoimaisesti viikonlopun leffavaltias

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuren mediakohun siivittämänä valkokankaalla tänä viikonloppuna saapunut fantasiaelokuva Avatar (lue arvostelu) on odotetusti noussut Yhdysvaltojen leffalistan ykköseksi. Elokuva tuotti yksin Yhdysvalloissa ensimmäisenä viikonloppunaan mukavat 73 miljoonaa dollaria.

Ennätyksiä Avatar ei kuitenkaan pystynyt tekemään, sillä esimerkiksi Will Smithin parin vuoden takainen I Am Legend pitää edelleen hallussaan joulukuun ensi-iltaennätystä kilisytettyään kassakoneita ensimmäisenä viikonloppunaan 77,2 miljoonan dollarin edestä.

Avatarin noustua ykköseksi viime viikon ykkönen The Princess And The Frog joutui nyt tyytymään toiseen sijaan 12,2 miljoonan lipputuloilla. Ero listan ensimmäisen ja toisen elokuvan välillä on siis huima. James Cameronin jättibudjetilla työstämä Avatar on saanut runsaasti ylistäviä arvioita niin kriitikoilta kuin muiltakin katsojilta. Suomessa esimerkiksi Aamulehti ja Stara antoivat elokuvalle täydet viisi tähteä.

Avatar on vuoden tai jopa vuosikymmenen paras elokuva. Kahteen sanaan kiteytettynä uskomaton spektaakkeli. Todella harvoin näin suuri ennakkohype onnistutaan lunastamaan näin hyvin. Vastaavaan kokemukseen on edellisen kerran yltänyt Taru Sormusten Herrasta, Viihdelehti Stara kommentoi elokuvaa.