Televisiojuontaja haukkui Susan Boylen ”jälkeenjääneeksi” – katsojat raivostuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britain’s Got Talent -kilpailusta supersuosioon viime kesänä noussut Susan Boyle niittää parhaillaan menestystä myös Yhdysvalloissa. Albumilistan ykkössijaa jo jonkin aikaa hallussaan pitänyt realitysensaatio on kuitenkin saanut osakseen hieman alatyylisiä kommentteja muiden muassa Uudesta-Seelannista.

Uusiseelantilaisen televisiokanavan tunnettu juontajatähti Paul Henry joutui pyytämään tänään anteeksi nimitettyään skotlantilaista supertähteä ”jälkeenjääneeksi”. Henry esitti kommenttinsa valtion omistamalla Television New Zealand -kanavalla. Viime kuussa tapahtuneessa nimittelyssä Paul Henry kommentoi lehtiartikkelia, jossa Boylen kerrottiin kärsineen hapenpuutteesta syntyessään ja kärsivänsä edelleen tämän seurauksista.

– Voitte huomata sen, jos katsotte häntä tarkkaan. Tässä tulee mielenkiintoinen paljastus: Hän on todellakin jälkeenjäänyt, Paul Henry laukoi televisiolähetyksessä.

Kommentista nousi valtava kohu, kun juontaja sai vuorostaan osakseen kritiikkiä ja televisiokanava sai valitusvyöryn. Kanavan johtaja Anthony Flannery pyysi jo aiemmin anteeksi ja ilmoitti, että juontaja oli ylittänyt soveliaisuuden rajat. Maanantaina myös Henry myöntyi viimein pyytämään julkisesti anteeksi ajattelematonta kommenttiaan.

– Olen pahoillani siitä, että jotkut ihmiset ovat käsittäneet sanomani asian tavalla, jollaiseksi en sitä koskaan aikonut, Paul Henry ilmoitti tänään.