Vuoden pahin valehtelija nimettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen vuoden loppuessa on julkistettu jälleen myös vuoden pahimman valehtelijan henkilöllisyys. Tänä vuonna titteli meni amerikkalaiselle kohupoliitikolle. Valinnan teki Polifact-asiantuntijapaneeli.

Vuoden 2009 pahin valehtelija on nimittäin Sarah Palin, joka oli taannoin mukana myös presidenttikisassa hakemassa varapresidentin paikkaa. Kisa päättyi kuitenkin hänen osaltaan todelliseen mahalaskuun ja skandaaleihin.

Vuoden pahimman valehtelijan nimityksen hänelle kuitenkin toi presidentti Barack Obaman ajaman terveydenhuollon uudistuspaketin kärjekäs arvosteleminen. Sarah Palin nimittäin väitti Facebookissa, että tarkoituksena on perustaa ”kuoleman neuvostoja”, joiden tehtävänä on päättää ketkä voivat saada terveydenhuollon palveluja ja ketkä eivät. Väitteet todettiin nopeasti perättömiksi. Asiasta kertoi Suomessa Ilta-Sanomat.