Eminem sensuroi homovastaiset sanoitukset – pääsee viimein Britanniaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyneimpiin hiphop-tähtiin lukeutuva Eminem pääsee viimein esiintymään Britanniaan, koska hän on lupautunut jättämään setistään pois homofobiset lyriikat. Supertähti ei ole keikkaillut maassa viiteen ja puolen vuoteen, koska ei ole suostunut sensuroimaan kappaleidensa varsin rajuja sanoituksia, joissa viitataan väkivaltaan homoseksuaaleja kohtaan.

Nyt Lontoossa järjestettävän Wireless Festival -tapahtuman järjestäjät ovat saaneet hiphop-artistin jättämään pois rajuimmat homoseksuaaleja vastustavat kannanottonsa. Daily Mail -lehden mukaan artisti tullee jättämään keikkasetistään kokonaan pois kiistanalaisimmat kappaleet. Mikäli tällaista lupausta ei olisi tehty, ei Eminemiä olisi voitu kiinnittää tapahtuman pääesiintyjäksi.

Lupauksella pyritään estämään Eminemin vastaiset mielenosoitukset keikkapaikan ulkopuolella, ja lehden mukaan homoaktivistit olisivatkin lupauksen myötä jo luvanneet olla osoittamatta mieltään ensi kesänä järjestettävässä tapahtumassa. Eminemin keikkaillessa Britanniassa vuonna 2001 homoaktivistiryhmä OutRage! protestoi näyttävästi keikkapaikkojen ulkopuolella. Edellisen kerran Eminem esiintyi Britanniassa vuonna 2004.