Top Gear äänestettiin televisiosarjojen ykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisiosarja Top Gear on nyt valittu Britanniassa myös vuosikymmenen parhaaksi televisiosarjaksi. Valinta tehtiin Channel 4 -kanavan katsojille järjestetyllä äänestyksellä.

Vuodesta 1977 saakka esitetty ja vuosikymmenen alkupuolella kokonaan uudistunut auto-ohjelma sai heti uudistuksen jälkeen valtavan suosion. Sittemmin sarja on levinnyt laajalti myös maailmalle. Taannoin Suomesta erikoisjakson sarjaan tehneet ohjelman juontajat Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May ovat hekin nousseet suosikkisarjan myötä tähdiksi, joiden edesottamuksia seurataan medioissa tarkkaan.

Äänestyksen kärkipäähän sijoittuivat myös Konttori, Doctor Who ja Simpsonit. Samassa äänestyksessä rankattiin järjestykseen myös parhaat televisiotunnarit, ja ykköseksi nousi Snow Patrolin vuonna 2006 julkaistu kappale Chasing Cars. Televisiokanava Channel 4 teetti kyselyn saadakseen tietoa katsojien suosikeista muutenkin kuin katsojalukujen perusteella.