Elokuvateattereissa ennätyksellinen viikonloppu – Avatar ykkösenä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden odotetuimpiin elokuviin lukeutuva fantasiaelokuva Avatar piti edelleen katsotuimman elokuvan paikkansa, kun Yhdysvaltojen elokuvateatterit tekivät kaikkien aikojen tuottoisimman viikonlopun ennätyksen.

James Cameronin menestyselokuva tuotti viikonlopun aikana 75 miljoonaa dollaria. Se jatkoi ykkösenä siitä huolimatta, että Guy Ritchien Sherlock Holmes ehdittiin kruunata jo etukäteen jouluviikon ykköseksi. Brittisalapoliisi joutui kuitenkin lopulta nöyrtymään ulkoavaruuden asukkien edessä kilisytettyään lippukassoja vain 65,4 miljoonan dollarin edestä.

Ilman Avatar-elokuvan menestystä kaikkien aikojen viikonlopun ennätys ei olisi kuitenkin ylittynyt. Kolmanneksi tuottoisin viikonloppuna oli Alvin ja pikkuoravat. Yhteensä viikonloppu toi lippukassoihin 278 miljoonaa dollaria. Se oli enemmän kuin vuoden 2008 heinäkuussa tehty aikaisempi ennätys.