Myytinmurtajat-sarjan Erik Gates kuoli – putosi 10 metriä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suurta suosiota nauttivasta Myytinmurtajat-televisiosarjasta tuttu televisiokasvo Erik Gates on menehtynyt. Discovery Channel -kanavalla esitettävän suosikkisarjan vakiovierailija putosi kymmenen metrin korkeudelta maahan ja menehtyi saamiinsa vammoihin sunnuntaina.

Oman sähköalan yrityksensä Gateco Electricin toimitusjohtaja Erik Gates nähtiin lukuisia kertoja Myytinmurtajat-sarjan vierailevana tähteä, ja hän oli aikoinaan mukana myös sarjan pilottijaksossa. Rakettialan asiantuntijana hänen asiantuntemustaan tarvittiin sarjassa usein nähtävien rakettikokeilujen toteuttamisessa. Hän ylläpiti veljensä kanssa myös alaan liittyvää verkkosivustoa nimeltä Gates Brothers Rocketry.

Putoamiseen johtavista syistä ei ole vielä tässä vaiheessa varmuutta, mutta hänen uskotaan pudonneen käveltyään talon katolla, jossa hän oli turmahetkellä kollegojensa kanssa työskentelemässä. Erik Gates putosi rakennuksen kattoikkunan läpi ja sai pudotessaan vakavia vammoja rintaansa. Hän menehtyi myöhemmin Los Roblesin sairaalassa, Ventura County Star -lehti uutisoi.