HIM : Heartkiller

Singlet · Stara.fi

Kansainväisesti maamme menestyksekkäin metalliyhtye HIM julkaisee seitsemännen studiolevynsä maailmanlaajuisesti 5. helmikuuta. Syksyllä 2009 Los Angelesissa äänitetyltä Screamworks-nimiseltä levyltä lohkaistiin ensimmäisenä singlejulkaisuna kappale Heartkiller.

Heartkiller ja Screamworks ovat kuin David Hasselhoffin ja Kalervo Palsan varjojen viehkeä valssi, uutta tuotantoa kommentoi yhtyeen keulahahmo Ville Valo.

Lausunto pitääkin hyvin paikkansa erityisesti kuvaamaan uuden singlen kevyen popmaista lovemetallisoundia. Heartkiller on nimittäin paria piirua popimpaa materiaalia kuin yhtyeen aikaisempi tuotanto, ja nyt kappale kuulostaa soundiensa ja tyylilajinsa perusteella lähinnä The Rasmukselta. Ville Valon karismaa tihkuva lauluääni tekee siitä kuitenkin ihka aitoa HIMiä ja pesäeron kilpailijoihin.

Kappaleen melodiakoukku on popmaisen yksinkertainen, mutta toimii ihan mukavasti. Biisi ei enää välttämättä erotu kansainvälisestä massasta yhtä selkeästi kuin bändin aikaisempi tuotanto, mutta popmaisuus ja kevyt melodiakoukku tekevät samalla kappaleesta varsin radioystävällisen niin meillä kuin maailmallakin. Yhtyeen uuden levyn tuottajana on toiminut Matt Squire, joka on työstänyt aiemmin muiden muassa Katy Perryn ja Fall Out Boyn materiaalia.

Pisteet 3/5