Rillit huurussa -sarjassa opiskeltiin suomea

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu amerikkalainen televisiosarja Rillit huurussa, eli The Big Bang Theory, on pyörinyt sikäläisissä televisioruuduissa reilun kahden vuoden ajan. Warner Brosin tuottama sarja on ehtinyt voittaa tuona aikana jo useita palkintoja muiden muassa parhaana komediasarjana.

Sarjan kolmas tuotantokausi käynnistyi viime syyskuussa, se nousi CBS-kanavan suosituimmaksi komediasarjaksi kohderyhmässään. Nyt sarjassa on kuultu myös ihka aitoa suomenkieltä, kun roolihahmo Sheldon päätti opiskella ajankulukseen suomea sattunalta löytämästään sanakirjasta. Katso video tästä tai artikkelin alta.

Kyseisessä kohtauksessa Sheldon opiskelee muutamia sanoja suomeksi. Sarjassa kuullaan muiden muassa sanat koira, katto, rypäleet, vetoomus ja sisään. Rillit huurussa -sarjalla on ollut parhaimmillaan jopa lähes 13 miljoonaa katsojaa, joten aivan tyhjille kotikatsomoille jakso ei näkynyt. Yhdysvaltojen lisäksi se nauttii suurta suosiota myös Britanniassa. Suomessa sarjaa on esittänyt Sub.