Titanic jäi taakse! Avatar on kaikkien aikojen tuottoisin elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuusi viikonloppua sitten ensi-iltansa saanut megaelokuva Avatar on noussut maailmanhistorian tuottoisimmaksi elokuvaksi. Se on viettänyt jo kuusi viikkoa elokuvalistojen ykkösenä ja tuottanut 37 päivässä enemmän kuin edellinen maailman tuottoisin elokuva Titanic, joka on sekin saman ohjaajan käsialaa.

Kuudentena viikonloppunaan Avatar tuotti Yhdysvalloissa 36 miljoonaa dollaria, mikä nosti sen lipputulot Yhdysvalloissa jo 552,8 miljoonaan dollariin. Maailmanlaajuisesti elokuva oli tuottanut eiliseen mennessä 1.841 miljoonaa, eli vain vaivaiset kaksi miljoonaa vähemmän kuin vuonna 1997 ensi-iltansa saaneen Titanicin 1.843 miljoonan dollarin tuotto. Tätä lukiessasi Avatar on jo ohittanut Titanicin.

– Tämä perustelee kaikki elokuvaan liittyvät superlatiivit. Me olemme tekemässä historiaa, 20th Century Foxin johtaja Chris Aronson totesi lyhyesti lehdistötiedotteessaan.

Yhdysvaltojen ulkopuolella Avatar ohitti Titanicin jo aiemmin, sillä sunnuntaihin mennessä Avatar oli tuottanut lipputuloja maailmalta 1,29 miljardia dollaria, kun Titanicin vastaava summa on 1,24 miljardia.