Stara Avatar

Viihdeuutiset

Avatar-elokuvalle tekeillä NELJÄ jatko-osaa!

Vuonna 2009 elokuvateattereissa ensi-iltansa saanut Avatar-elokuva saa jatkoa. Oscar-palkittu elokuvantekijä James Cameron paljasti CinemaCon-tapahtumassa Las Vegasissa, että Avatar-elokuvan tarina tulee jatkumaan neljällä elokuvalla.

Cameron on aiemmin kertonut suunnitteilla ollevan kolme jatko-osaa, mutta nyt hän kertoi niitä tehtävän neljä. Cameron kertoi Deadline-lehden mukaan suunnitelleensa tulevia elokuvia alan huippujen kanssa. He ovat luoneet uusia maailmoja ja kulttuureja, joista ensimmäiset luonnokset ovat saaneet Cameronin sanattomaksi.

Avatar 2 tullaan Cameronin mukaan näkemään elokuvateattereissa jouluna 2018, minkä jälkeen loput osat valmistuvat jouluiksi 2020, 2022 ja 2023. Jokaisesta jatko-osasta tehdään itsenäisesti toimiva elokuva, mutta myös sellainen, että elokuvat muodostavat yhdessä selkeän elokuvasarjan.

Viihdeuutiset

Ohjaaja vahvisti: Avatar-elokuvalle kolme jatko-osaa!

Elokuvaohjaaja James Cameron tunnetaan kulttimaineeseen nousseista elokuvistaan, kuten Titanic sekä Terminator 1 ja 2. Vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Avatar on maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Elokuvan on huhuttu jo pitkän aikaa saavan jatko-osan, mutta tähän asti mitään ei ole vahvistettu.

Nyt Avatar-elokuvan on vahvistettu saavan jopa kolme jatko-osaa. Variety-lehden mukaan James Cameron ja tuotantoyhtiö Twentieth Century Fox ilmoittivat torstaina Avatar-elokuvien toisen, kolmannen ja neljännen osan saavan ensi-iltansa vuosien 2016-2018 aikana. James Cameron aikoo ohjata kaikki kolme elokuvaa peräkkäin, ja hän työskentelee parhaillaan käsikirjoitusten parissa neljän eri kirjoittajan kanssa.

– En ole vielä varsinaisesti kirjoittanut mitään, mutta aiomme mennä Pandora-planeettalle kohdistuneiden varhaisten tutkimusmatkojen aikaan. Näemme mitä meni pieleen ihmisten ja Na’vi-olentojen välillä, ja minkälaista oli olla tutkija siinä maailmassa, James Cameron kuvaili suunnitemiaan MTV News -verkkosivustolle viime vuonna.

Jatko-osista ensimmäinen, Avatar 2 saa ensi-iltansa joulukuussa 2016. Seuraavat osat tullaan näkemään valkokankaalla vuoden välein. Deadline-verkkosivuston mukaan jatko-osien yhteenlaskettu budjetti saattaa lähestyä jopa miljardia dollaria. Alkuperäisestä Avatarista tuli kaikkien aikojen tuottoisin elokuva, ja se on kerännyt maailmanlaajuisesti rahaa 2.1 miljardin euron verran.

Viihdeuutiset

Avatar-hittielokuvan mokat koottiin yhteen

James Cameronin ohjaama Avatar-hittielokuva on yksi maailman eeppisimmistä elokuvista. Vuonna 2009 julkaistun elokuvan tekoon käytettiin noin 237 miljoonaa dollaria. Sittemmin tieteiselokuva on tuottanut jo huimat 2,7 miljardia dollaria.

Nyt CinemaSins-viihdesivusto on tehnyt tuttuun tapaansa hauskan videon suuren budjetin elokuvan noloista ”virheistä”. Tällä kertaa he ovat ottaneet syyniinsä Avatar-hittielokuvan. Videolla muun muassa ihmetellään sitä, miksi Pandora-planeetalla kasvaa puita, vaikka siellä ei ole happea.

Nettivideolla sivalletaan myös näyttelijätär Michelle Rodriguezia, joka näyttelee yleensä maskuliinisissa rooleissa. Videon tekijät pitävät pilkkanaan muun muassa elokuvassa nähtyjä robottilaitteita. Lisäksi he vitsailevat kohtauksesta, jossa siniset na’vi-hahmot harrastavat ”poninhäntäseksiä”.

Viihdeuutiset

Menestysohjaaja: ”Teen tästä lähtien vain Avatar-elokuvia”

Elokuvaohjaaja James Cameron tunnetaan kulttimaineeseen nousseista elokuvistaan. Miehen ohjaama vuonna 2009 ilmestynyt Avatar on maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Elokuvalle on povattu jatko-osaa jo pitkän aikaa, mutta toistaiseksi jättileffan tekeminen on jäissä.

Nyt Oscar-palkittu ohjaaja on kertonut olevansa välinpitämätön muiden elokuvaprojektien suhteen. Mies kertoo, että hän haluaa keskittyä tulevaisuudessa urallaan sci-fi -projekteihin ja jatkaa Navi-kansan tarinaa useilla jatko-osilla.

– Teen tästä lähtien vain Avatar-elokuvia. Niiden kautta voin sanoa kaiken, mitä minun tarvitsee sanoa maailmasta. En ole kiinnostunut ottamaan vastaan muita käsikirjoituksia, kertoo James Cameron The New York Times -lehdelle.

Cameronin antama haastattelu huojentanee hittielokuvan miljoonia faneja, jotka ovat odottaneet innolla 3D-elokuvan jatko-osaa. Ohjaaja kertoo suunnittelevansa elokuvalle jopa kolmea jatko-osaa. Miehen mukaan ensimmäisen jatko-osan kuvauksia valmistellaan paraikaa Uudessa-Seelannissa ja Los Angelesissa.

Elokuvan tuottaja Jon Landau kertoi äskettäin Hollywood.com -julkaisulle, että Avatar 2 ja Avatar 3 saavat ensi-iltansa aikaisintaan vuosina 2016 ja 2017. Tieto projektin pitkittymisestä on tullut pettymyksenä Avatar-faneille, sillä ensimmäinen jatko-osista nähdään seitsemän vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Tällä tietoa elokuvat kuvataan 3D-tekniikalla. Elokuvien päätähdeksi on kiinnitetty ensimmäisen elokuvan tähti Sam Worthington.