Zombieland-tähti Emma Stone Staran haastattelussa

Haastattelut · Stara.fi

Näyttelijäkaunotar Emma Stone on tullut suomalaisillekin tutuksi muutamista Hollywood-rooleistaan, joista tuoreimpana valkokankailla nähdään parhaillaan hulvaton Zombieland-kauhukomedia. Viihdelehti Stara tapasi räväkän näyttelijättären Sitgesin elokuvafestivaaleilla Espanjassa.

Punatukkainen kaunotar nähdään Ruben Fleicherin ohjaamassa vauhdikkaassa komediassa pakenemassa ihmisiä syöviä zombieita, jotka ovat kansoittaneet koko maailman. Hänen roolihahmonsa Witchita on lyöttäytynyt yhteen Little Rock -lempinimeä käyttävän nuoren tytön kanssa. Hieman toisaalla samassa tilanteessa ovat miehet Columbus ja Tallahassee.

Emma Stone Staran haastattelussa helmikuussa 2010.

”Julkkiscameo oli ikimuistettava”

Parivaljakoiden tiet yhtyvät aika ajoin ja he joutuvat toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin. Emma Stone kertoi nauttineensa kovasti elokuvan kuvauksista, mutta paljasti erään kohtauksen kuvausten olleen kuitenkin ylitse muiden. Leffassa nähdään nimittäin cameo-roolissa tuttu Hollywood-supertähti.

– Sitä oli todella hauska tehdä. Minä pidin siitä erityisesti, koska siinä oli niin omaperäinen tarina. Meillä oli hauskaa. Kuvausten hauskin kohtaus oli kuitenkin salainen julkkiscameo-vierailumme. Se oli ehdottomasti ikimuistettavin osa kuvauksia. Meidän oma julkkiszombiemme, Emma Stone paljasti Staralle.

Emma Stonen kanssa valkokankaalla seikkailevat Woody Harrelson, Abigail Breslin ja Jesse Eisenberg. Breslin oli elokuvan kuvausten aikaan vasta 11-vuotias. Hän on kuitenkin nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä jo merkittävää uraa näyttelijänä, ja Emma olikin vaikuttunut nuoren kollegansa taidoista. Itsekin lapsesta saakka näytellyt Stone ei kuitenkaan nähnyt itseään nuoressa tähdessä.

– En. Abigail on paljon coolimpi kuin minä itse olin koskaan. Ja hän on paljon lahjakkaampi kuin minä tulen koskaan olemaan. Piste. Tai en ainakaan ollut sellainen yksitoistavuotiaana, Emma naureskeli.

– Hän on nyt 13-vuotias, mutta hän oli uskomaton elokuvissa jo kun hän oli vasta kuusivuotias. Minä opin niin paljon häneltä. Takaan, että opin enemmän häneltä kuin hän olisi koskaan voinut oppia minulta. Hän on paljon coolimpi kuin minä.

Zombieland-elokuvan päätähtenä nähdään monista hauskoistakin rooleistaan tunnettu Woody Harrelson. Hänen kanssaan työskenteleminen oli Hollywood-kaunottaren mieleen.

– Hän on upea. Hän on hervoton. Hän on juuri sellainen kuin hänen voi odottaakin olevan. Todella hauska ja hauskaa seuraa. Se oli hienoa, Emma Stone hehkutti.

Stara mukana Zombieland-elokuvan pressissä.

”Älä työnnä kättäsi tehosekoittimeen”

Elokuvassa Jesse Eisenbergin roolihahmolla on 32 ohjetta, joita noudattamalla hän kykenee selviytymään hengissä vaarallisten zombieiden kansoittamassa maassa. Emmalla on myös tosielämässä muutama hieman vastaava ohje, joita hän pyrkii noudattamaan selviytyäkseen normaalista arjestaan.

– Niinkuin omassa elämässäni? ”Älä työnnä kättäsi tehosekoittimeen”. Se on minulle tärkeä elämänohje. Sitten myös ”Aja aina silmät auki”, joka on myös minulla käytössä. Sekä ”Niele sen jälkeen kun olet pureskellut” ja sen sellaisia ohjeita, Emma kertoi.

Emma Stone on valittu useita kertoja erilaisissa äänestyksissä maailman seksikkäimpien julkkisnaisten listoille. Hän oli itse hieman hämillään, kun asia tuli puheeksi, mutta pyysi kuitenkin kiittämään puolestaan listojen laatijoita.

– Oh, sehän on hyvin imartelevaa. Välitä heille kiitokseni. Jos tapaat jonkun niistä jotka tekevät noita listoja, niin kiitä heitä minun puolestani. Se on heiltä todella kilttiä, Emma pyytää.

Elokuvassa Emma nähdään mustatukkaisena, mutta haastatteluhetkellä hänen hiuksensa olivat jo punaiset. Harva kuitenkaan tietää, että todellisuudessa suosittu amerikkalaisnäyttelijä on blondi. Hän ei kuitenkaan usko omaavansa suomalaisia sukujuuria, vaan juuret viittaavat hänen mukaansa länsinaapuriimme.

– Kyllä juurikasvuni on ihan blondia, Emma Stone vahvistaa ja esittelee Staran toimittajalle olematonta juurikasvuaan.

– Itse asiassa värjäsin sen juuri. Huijasin siis vähän. Luulen, että minussa on hieman ruotsalaista. Uskoakseni sukujuureni tulevat Ruotsista. Siksi minulle kasvaa vaalea tukka ja siksi minulla on vihreät silmät.

Zombieland sai hienon vastaanoton maailmalla, ja elokuvan merkeissä Emma on parhaillaan paljon esillä myös mediassa. Hän on kuitenkin ehtinyt tehdä leffan kuvausten jälkeen jo uudenkin elokuvan. Sen jälkeiset suunnitelmat ovat kuitenkin vielä auki.

– Olen juuri saanut valmiiksi Easy A -elokuvan kuvaukset. Se ilmestyy vuonna 2010. Sen jälkeen kuka tietää mitä tapahtuu. En tiedä itsekään vielä, Emma kertoo haastatteluajan päättyessä.

Jocka Träskbäck



Sitges, Espanja

PS: Katso haastattelu videona tästä.