HIM nousi rocklistan ykköseksi Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa välittömästi kultaa myynyt HIM-yhtyeen uusi Screamworks: Love In Theory And Practice -albumi on niittänyt menestystä myös Britanniassa. Maan varsinaiselle albumilistalle platta ei vielä päätynyt, mutta siitä huolimatta se nousi rock-listan ykköspaikalle.

Rocklistalla HIM jätti taakseen kolmen kärkeen niin ikään nousseet Muse-yhtyeen The Resistance -albumin ja Foo Fighters -yhtyeen Greatest Hits -kokoelman. Yhtyeen albumit ovat menestyneet perinteisesti varsin mukavasti saarivaltion arvostetuilla listoilla, sillä Dark Light nousi aikanaan varsinaisen albumilistan sijalle 18. ja Venus Doom sekin sijalle 31. Suomalaisyhtye on parhaillaan nostettu listaa julkaisevan BBC Radio 1 -kanavan ykkösvieraaksi.

Uuden albumin menestystä on siivittänyt singlehitti Heartkiller, joka on pitänyt jo neljä viikkoa Suomen radiolistan kärkipaikkaa. Albumi julkaistiin maailmanlaajuisesti viime viikolla. Yhtyeen ympärillä tapahtuu nyt paljon. Äskettäin MySpacessa järjestettiin albumin ennakkokuuntelu, joka keräsi yli puolimiljoonaa kuulijaa. Tämän lisäksi HIM on valittu Xboxin kuukauden artistiksi maaliskuussa. Ville Valo on myös nähty useiden lehtien kansikuvissa muiden muassa Saksassa, Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Helmikuussa HIM keikkailee Australiassa ja maaliskuussa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain-kiertueen päätöskeikka New Yorkissa 7.5. myytiin heti loppuun, joten suuren kysynnän vuoksi yhtye nousee Irving Plazan lavalle kahtena iltana peräkkäin.