Sony tuomittiin Beyoncen alushousujen tekijänoikeuksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maaiman suurimpiin lukeutuva levy-yhtiö Sony Music on hävinnyt perin harvinaisen oikeusjutun, jossa alusvaatemerkki Triumph syytti yhtiötä tekijänoikeusloukkauksesta ja voitti jutun ensimmäisen käsittelyn.

Erikoislaatuinen jupakka sai alkunsa, kun Beyonce Knowlesin yllä nähtiin Video Phone -musiikkivideossa mustavalkoiset ja kaksiosaiset alusvaatteet. Triumph-merkin johto näki lopulta videon ja oli sitä mieltä että alusasun design oli suoraan ja luvattomasti kopioitu yhtiön mallistosta, jonka oli suunnitellut bulgarialainen Iskren Lozanov.

Sonyn mukaan videossa käytettyjen alusasujen innoittajana oli kuitenkin toiminut taiteilija Pablo Picasso. Oikeus oli kuitenkin eri mieltä, koska sen mukaan Lozanovin malli oli niin poikkeuksellinen ja koska Beyoncen yllä nähdyt alusvaatteet olivat niin samankaltaiset. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan Sony aikoo valittaa tuomiosta.