Näyttelijä Helge Herala on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen näyttelijä Helge Herala on kuollut. Hän menehtyi viime lauantaina 87-vuotiaana Riistavuoden palvelutalossa Helsingissä. 1950-luvulta saakka kotimaiseen eturivin näyttelijäkatraaseen lukeutunut Herala nähtiin menestyksekkäällä urallaan kymmenissä elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Ensimmäisen roolinsa hän teki vuonna 1950 elokuvassa Hallin Janne. Hän tähditti myös useita Uuno Turhapuro -elokuvia, joista viimeisin jäi myös Heralan viimeiseksi elokuvarooliksi Raid-elokuvan ohella.

Yksi Helge ”Heguli” Heralan tunnetuimmista rooleista nähtiin 1980-luvun alussa huippusuosion saavuttaneessa Valehtelijoiden klubi -televisiosarjassa, joka palkittiin Venla-kunniamaininnalla vuonna 1982. Heralan lisäksi sarjaa tähdittivät muiden muassa Leo Lastumäki, Titta Jokinen ja Aake Kalliala. Rakastetun tähden poismenosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.