Negative pitkälle Suomen kiertueelle – erikoiskeikka Kiinassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulkomaillakin menestystä niittänyt kotimainen Negative-yhtye julkaisi äskettäin uuden End Of Line -singlensä, joka oli ensimmäinen lohkaisu 2. kesäkuuta julkaistavalta Neon-albumilta. Uuden materiaalin merkeissä yhtye suuntaa nyt myös pitkälle Suomen kiertueelle.

Bändi aloittaa matkantekonsa laulaja Jonne Aaronin mummolan kotipitäjästä Kiikasta, johon järjestetty konsertti myytiin hetkessä ennakosta loppuun. Tämän jälkeen kokoonpano suuntaa kohti pohjoista ja kiertää pääsiäisen ajan Lapin hiihtokeskuksia. Pohjoisesta viisikko laskeutuu maamme eteläisiin keskuksiin. Bändi on hionut tulevan Neon albuminsa timantinkirkkaaseen kuosiin. Saman se on tehnyt myös visuaaliselle puolelle, sillä bändin lavarekvisiittaan ja valoihin on satsattu erityisen paljon. Luvassa on viimeistelty show, joka hivelee kaikkia aisteja.

Toukokuussa Negative suuntaa Kiinaan, sillä se on valittu Shanghain maailmannäyttelyn Suomen päivän pääesiintyjäksi. Näyttelyyn odotetaan kuuden kuukauden aikana yhteensä 70 miljoonaa kävijää, joten näyttely tulee olemaan maailman suurin. Negative on vieraillut aiemminkin Kiinassa, kun se teki kiertueen siellä vuonna 2007 ollen yksi ensimmäisistä suomalaisista artisteista, jotka ovat esiintyneet Kiinassa.

Negativen Suomen kiertue:

27.3. Kiikka, Nuorisoseurantalo *sold out*

31.3. Luosto, Hotelli Luostotunturi, -S-

31.3. Luosto, Hotelli Luostotunturi, K-18

2.4. Ylläs, Y 1

2.4. Ylläs, Pirtukirkko

3.4. Salla, Palloiluhalli, -S-

4.4. Ruka, Ravintola Zone

9.4. Hämeenlinna, Sirkus

10.4. Lahti, Wanha Walimo, -S-

10.4. Lahti, Wanha Walimo, K-18

16.4. Helsinki, Nosturi

17.4. Uusikaupunki, Hotelli Aquavarius

22.4. Kuopio, Hotelli Puijonsarvi

23.4. Tampere, Pakkahuone

24.4. Oulu, Teatria

1.5. Hankasalmi, Revontuli

7.5. Rauma, Apollo

8.5. Kaarina, Old Texas

15.5. Valkeakoski, Hotelli Waltikka

17.7. Tampere, Tammerfest

29.7. Kotka, Kotkan Meripäivät

31.12. Levi, Hullu Poro Areena