Joensuu lauloi Kuopion suohon

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Nelosella pyörinyt Kuorosota saatiin hetki sitten päätökseensä. Kaksituntisessa finaalijaksossa jäljellä olivat enää Joensuun ja Kuopion kuorot. Voiton näistä kahdesta vei yleisöäänin Joensuun kuoro.

Jäljellä olevat kuorot esittivät finaalijaksossa kumpikin kolme laulua. Ilkka Alangon vetämä voittoisa Joensuun kuoro esitti finaalissa Coldplayn ja Apulannan kappaleiden lisäksi Bollywood-teemaisen Shakalaka Baby -musikaalikappaleen.

Kakkoseksi tullut Marco Hietalan johtama Kuopion kuoro pitäytyi finaalissakin raskaammassa musiikkilajissa. Kuopio esitti muun muassa jo ensimmäisessä jaksossa esittämänsä Queenin kappaleen We Are the Champions.

Voittajakuoro sai palkinnokseen 40 000 euroa, jonka Joensuun kuoro lahjoittaa Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Viime vuonna Kuorosodan voitti Stratovarius-yhtyeen Timo Kotipellon johtama Lappajärven kuoro.