Rahat loppu – juhannusfestivaali peruttiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuodesta 2002 lähtien Aavasaksanvaaralla Ylitorniossa järjestetty Aawastock-festivaali jää tulevana kesänä väliin rahapulan takia. Tähän saakka festivaali on toiminut pitkälti Ylitornion kulttuuritoimen rahoituksella, mutta nyt rahoitus jäi saamatta. Tästä syystä festivaalin jatkuminen on epävarmaa myös tulevina vuosina.

Kiristyvän kuntatalouden vuoksi Ylitornion kulttuuritoimi on vetäytynyt festivaalin taustavoimista. Leikkausten vuoksi festivaali ei pysty jatkamaan toimintaansa. Riittävän isoja yhteistyökumppaneita ei ole löytynyt paikaamaan syntynyttä aukkoa, tapahtuma tiedotti tänään.

Festivaali järjestetään promoottori Tommi Lanton mukaan tulevina kesinä, jos riittävän hyvät lähtökohdat onnistuneen festivaalin rakentamiseen ovat olemassa. Aawastock kiittää kaikkia lukuisia yhteistyökumppaneita, joita ilman festivaalin tuottaminen olisi ollut kuluneina vuosina mahdottomuus.