TV-lupatarkastajille laajat oikeudet – asuntojen salakuuntelu alkaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina mediassa on vellonut aktiivinen keskustelu Yleisradion rahoitukseen liittyvästä mediamaksusta ja sen tulevaisuudesta. Ministeri Suvi Linden on kääntänyt takkinsa asiassa niin useasti, että koko maksun tulevaisuus on edelleen avoin. Nyt on luvassa kuitenkin toisenlaisia toimenpiteitä.

Viihdelehti Staran saamien tietojen mukaan mediamaksun viivästyessä on Yleisradion kassaa päätetty kasvattaa tehostamalla nykyisenkaltaisten televisiomaksujen keräämistä. Tähän saakka televisiolupatarkastajat eivät ole saaneet lähettää laskuja televisiomaksusta, elleivät he ole omin silmin nähneet asunnossa toimivaa televisiovastaanotinta. Nyt tilanne tulee muuttumaan huomattavasti.

Yleisradion hallintoneuvosto on tänään esittänyt Viestintävirastolle tv-lupatarkastajien oikeuksien huomattavaa laajentamista 1. huhtikuuta alkaen. Jatkossa tarkastajat saavat esityksen mukaan salakatsella ja salakuunnella asuntoja varmistuakseen, että oven tai seinän takana on toimiva televisiovastaanotin ja että sillä todella seurataan televisiolähetyksiä.

Näin ollen oven avaamatta jättäminen ei enää pelastaisi maksulta talouksia, joissa televisiomaksua ei ole maksettu, vaan jatkossa luvattomissa talouksissa televisiota tulee katsoa mahdollisimman huomaamattomasti esimerkiksi kylpyhuoneessa ja kuulokkeet korvilla. Esityksen mukaan X Factor -ohjelman katsominen ei kuitenkaan velvoittaisi maksuun, koska ohjelman aiheuttama henkinen tuska vastaa keskimääräistä televisiomaksun suuruutta.