Katastrofi lähellä – Elton Johnin konserttilava romahti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin taannoin konsertoinut Elton John on joutunut varsin ikävien asioiden keskipisteeksi, kun hänen konserttinsa lavarakennelmat romahtivat keskiviikkona Meksikossa. Konsertti on määrä järjestää kuuluisilla Chichen Itza -raunioilla. Onnettomuudessa loukkaantui kolme lavaa rakentamassa ollutta miestä.

Työmiehet olivat rakentamassa massiivista konserttilavaa kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokkaassa ympäristössä, kun jokin meni vikaan ja lavarakennelma romahti. Kolme miestä jäi lavarakennelmien alle. Heistä kaksi selvisi ruhjeilla, mutta kolmas jouduttiin kiidättämään sairaalahoitoon muiden muassa katkenneen jalan takia. Poptähti Elton John ei ollut vielä saapunut paikalle. Konsertti tullaan kuitenkin tällä tietoa järjestämään lauantaina, kunhan lava saadaan rakennettua uudelleen.

–  Emme ole keskustelleet konsertin peruuttamisesta, konsertista vastaava Francisco de Anda kertoi New York Daily Newsin mukaan.

Järjestäjät vahvistivat, että osa konserttilavan valorakennelmista putosi yllättäen lavalle. Lavarakennelma sijaitsee pienen välimatkan päässä noin 1.200 vuotta vanhoista pyramideista ja temppeleistä, jotta niille ei koituisi tuhoa ihmismassojen takia. Monet meksikolaiset ovat vastustaneet popkonsertin järjestämistä näin arvokkaalla alueella.