Poptähden alastonvideo ymmärrettiin rajusti väärin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka amerikkalainen laulajatähti Erykah Badu joutui huonoon valoon hänen riisuttuaan itsensä täysin alastomaksi kuvatessaan Window Seat -kappaleen musiikkivideota Dallasissa. Viime viikolla poliisi ilmoitti vievänsä nakuilun myös oikeuteen, koska silminnäkijöinä oli myös lapsia.

Monien kritisoijien mielestä John F. Kennedyn salamurha-aiheinen musiikkivideo olisi häpäissyt murhatun presidentin kunniaa, mutta tähti itse on asiasta vahvasti eri mieltä. Badun mukaan tarkoituksena ei ollut missään nimessä viitata huonolla tavalla presidenttiin ja siksi videon tarkoitus onkin ymmärretty merkittävällä tavalla väärin.

– Pointtini on ymmärretty erittäin väärin ympäri Yhdysvaltoja. JFK on yksi minun sankareistani. Yksi kansakunnan sankareista. Hän oli kapinallinen, eikä pelännyt hakata päätään yhteen kansan kanssa, eikä hän pelännyt näyttää amerikkalaisille alastonta totuutta, Erykah Badu puolustautui The Wanda Sykes -ohjelman haastattelussa.

Dallasissa syntynyt Badu tulee saamaan tempauksestaan tällä tietoa ainakin 500 dollarin sakot, koska eräs silminnäkijöistä ilmoittautui poliisille ja kertoi itsensä ja lastensa kärsineen nähdessään alastoman tähden. Video kuvattiin 13. maaliskuuta Dealey Plazan maisemissa, jossa laulaja riisui itsensä vaatekappale kerrallaan täysin alastomaksi.