Ulkomaalainen televisiotähti tuomittiin kuolemaan Saudi-Arabiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viikonloppuna kuinka brittiläinen turistipariskunta tuomittiin kuukaudeksi vankilaan Arabiemiraatteihin kuuluvassa Dubaissa, koska he olivat suudelleet toisiaan ravintolassa. Turistiystävälliseksi itseään markkinoivassa kaupunkivaltiossa turisteihin suhtaudutaan siis edelleen varsin erikoisella tavalla.

Nyt naapurimaasta Saudi-Arabiasta kuuluu vielä kummempaa. Maan tuomioistuin on nimittäin tuominnut libanonilaisen televisiotähden sharia-lain perusteella teloitettavaksi taikuuden harjoittamisesta. Ali Hussain Sibat oli tarjonnut kotimaansa televisiossa ennustuksia ohjelmaan soittaneille katsojille. Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi pidätti Sabatin hänen vieraillessaan maassa pyhiinvaellusmatkalla toukokuussa 2008.

– Me emme voi ymmärtää miten he voivat pidättää hänet, syyttää häntä ja tuomita hänet kuolemaan. Siinä ei ole mitään järkeä, televisiotähden vaimo Samira Rahmoon ihmetteli CNN-uutistoimistolle.

Parhaillaan perhe taistelee, jotta mies välttäisi teloituksen ja karkotettaisiin kotimaahansa. Myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on vedonnut televisiotähden vapauttamisen puolesta. Ulkomaalaisten ja alaikäisten teloittaminen ei ole Saudi-Arabiassa lainkaan harvinaista. Kuolemanrangaistus voidaan määrätä monestakin syystä, taikuuden lisäksi myös esimerkiksi homoseksuaalisesta kanssakäymisestä.

Maailman viihdelehdistössä ihmetellään nyt miten käy mikäli maahan saapuu jatkossa joku maailmankuuluista taikureista, kuten esimerkiksi David Blaine tai David Copperfield. Libanonilaisen televisiotähden tuomion perusteella heidänkin tulee kiertää maa kaukaa mikäli haluavat pitää päänsä olkapäillään.