Sia : Clap Your Hands

Singlet · Stara.fi

Australialainen soulia, jazzia ja acid jazzia normaalisti työstävä poptähti Sia, koko nimeltään Sia Furler, palkittiin taannoin kengurumaassa vuoden tulokkaan pystillä. Aiemmin hän on ollut mukana useammassakin yhtyeessä, mutta nyt vuorossa on sooloura.

Maailmalla neitokainen on julkaissut jo jonkin verran soolomateriaalia, ja hänen viidennen sooloalbuminsa ensimmäinen singlelohkaisu on nimeltään Clap Your Hands. Nyt Suomessa julkaistaan singlenä kappaleen remix-versiot, joista ykkösraita Diplo Remix ei ole kovinkaan suuria kehuja ansaitseva monotoninen täyteraita. Sen sijaan remix-velho Fred Falke on saanut kappaleeseen hieman enemmän pontta.

Falken versioima Clap Your Hands on raikas tanssibiisi, jonka kevyt housepoljento rullaa kiitettävästi ja Sian heleä vokaali toimii sekin kuin nakutettuna tähän tyylilajiin. Biitti on kevyen yksinkertainen, mutta sen päälle ei ole kuitenkaan kehitetty tarvittavaa tarttuvaa melodiakoukkua. Siksi hittipotkusta joutuu vastaamaan ainoastaan kertosäe, joka onnistuu siinä onneksi kiitettävästi.

Lopputuloksena onkin mukava houserallatus, joka sopii klubien tanssilattioille erityisesti alkuillan täytteeksi. Hittipotkua mukana on siis juuri ja juuri tarvittava määrä, mutta toimiva melodiakoukku olisi nostanut kappaleen aivan uudelle tasolle. Sian seuraava albumi We Are Born julkaistaan maailmalla 7. kesäkuuta.

Pisteet 4/5