Carlsberg kielsi työpaikalla juopottelun – työntekijät heti lakkoon!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa työpaikoissa on mahdollisuus nauttia oman yhtiön tuotteista, mutta olutfirman suhteen tällainen erioikeus kuulostaa ainakin kadunmiehen korvaan aika erikoiselta. Tällainen oikeus kuitenkin on tanskalaisen Carlsberg-panimon henkilökunnalla.

Nyt yhtiön johto on päättänyt suitsia henkilökunnan ilmaisen oluen juomista, ja rajoittanut tarjoilun koskemaan ainoastaan lounasaikaa. Suomessakin perinteenä on, että saavutettuja etuja ei voida menettää, joten saman perinteen mukaisesti tanskalaiset työntekijät menivät lakkoon rajoituksesta kuullessaan.

Yhtiön tiedottaja Jens Bekke kertoi Sky News -julkaisulle, että oluet poistettiin työntekijöiden käytössä olevista jääkaapeista keskiviikkona. 250 tuotantolinjan ja varaston työntekijää meni heti torstaina lakkoon protestiksi juontirajoituksille. Bekken mukaan yhtiöllä ei ole aiemmin ollut määrällistä rajoitusta oluen juomiselle, mutta työntekjät eivät ole kuitenkaan saaneet juopua työaikana.