Reindeerspotting katsotuin kotimainen – iltaesityksiä rajoitettu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kohua muiden muassa K18-ikärajallaan aiheuttanut Reindeerspotting oli kuluneen viikonlopun katsotuin kotimainen elokuva ja kolmanneksi katsotuin elokuva Suomessa.

Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille huimat 5.933 katsojaa, joka on kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin viikonlopun avaustulos. Elokuva aloitti viikonloppuna kuudella paikkakunnalla saaden 989 katsojaa per kopio, joka on kopiokeskiarvona huippuluokkaa. Elokuvan jakelu laajenee ensi viikonloppuna ja se tulee saamaan ensiesityksensä 16. huhtikuuta ainakin kymmenessä uudessa elokuvateatterissa.

Reindeerspotting on saanut kuvauspaikkakunnallaan Rovaniemellä aikaan kuhinaa paikallisessa nuorisossa. Finnkino ei esitä elokuvaa Rovaniemellä enää klo 18 jälkeen, jotta mahdolliset järjestyshäiriöt saadaan pidettyä kurissa. Tuotantoyhtiö Bronson Club on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen Valtion elokuvatarkastamon ja elokuvalautakunnan päätöksestä pitää elokuvan Reindeerspottingin ikäraja 18 ikävuodessa. KHO käsittelee asiaa kiireellisenä ja virallinen päätös valmistuu huhtikuun loppuun mennessä.