Surkeimmat leffat palkitaan pian televisiossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on jo 30 vuoden ajan palkittu Golden Raspberry -pysteillä vuoden huonoimpia elokuvia. Eräänlainen anti-Oscar-gaala järjestetään vuosittain juuri ennen Oscar-palkintogaalaa. Tähän saakka ensinmainittu on pysynyt varsin marginaalitapahtumana, mutta jatkossa palkintojenjako televisioidaan.

Tänä vuonna tapahtumissa tehtiin historiaa, kun Sandra Bullock voitti samana vuonna sekä Oscarin että Razzien. Kaiken lisäksi hän saapui paikan päälle henkilökohtaisesti noutamaan pystinsä muiden muassa surkeimmasta naispääosasta. Osin ehkä juuri tästä syystä gaala sai nyt aikaisempaa enemmän huomiota, ja samalla myös televisiokanavat kiinnostuivat siitä. Edellisen kerran näin suuri tähti kävi noutamassa pystinsä, kun Halle Berry osallistui gaalaan vuonna 2006.

Access Hollywood kertoi hetki sitten, että ensi vuonna Razzie-gaala nähdään 26. helmikuuta 2011 suorana televisiolähetyksenä Oscar-gaalaa edeltävänä iltana. Tapahtuman esittävää televisiokanavaa ei ole vielä kuitenkaan julkistettu. Samalla gaalan kehittäneet John Wilson ja Maureen Murphy ovat lyöttäytyneet yhteen tuottaja Eric Ortnerin kanssa hyödyntääkseen tunnettua anti-palkintogaalaa myös monilla muilla tavoilla. Näin vastavirran tapahtumasta on tulossa osa valtavirtaa.