Google Street Viewiä syytetään murtovarkauksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin viimein tämän vuoden helmikuussa lanseerattu Google Street View -karttapalvelu on saanut jälleen sapiskaa myös maailmalla. Tällä kertaa brittimies syyttää verkkopalvelua kotiinsa tehdyistä murtovarkauksista.

Länsiyorkshirelainen Gordon Rayner väittää, että Google Street View olisi esitellyt hänen autotallinsa sisältöä, ja että sen ansiosta murtovarkaat osasivat valita kohteekseen juuri hänen autotallinsa. Nyt mies vaatii jättiyhtiöltä rahallisia korvauksia murtojen aiheuttamista vahingoista, Daily Yorkshire uutisoi. Googlen mukaan mies ei ole esittänyt mitään näyttöä siitä, että internetkuvilla olisi jotain tekemistä murtojen kanssa. Poliisi on samaa mieltä.

Murtovarkaat eivät saaneet lainkaan varsinaista saalista kahdella ensimmäisellä kutsumattomalla vierailullaan, mutta kolmannella kerralla murtovarkaiden matkaan lähti muiden muassa 300 euron arvoinen polkupyörä. Rayner muistaa kuinka Googlen auto ajoi hänen talonsa ohi ennen murtoja, mutta ei tuolloin vielä aavistanut mitä auto oli tekemässä. Myöhemmin hän huomasi internetistä kuinka hänen talonsa oli mukana Google Street View -palvelussa ja kuinka kuvista näkyi selvästi hänen autotallinsa sisältöä.