Televisioyhtiön toimitusjohtajalle 40 prosentin palkankorotus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuinen taloustaantuma on iskenyt viimeisen vuoden aikana rajusti myös viihdealalle. Erityisen paljon on kärsinyt televisiotoimiala, ja suosittujakin ohjelmia on jouduttu lopettamaan joukoittain kulujen karsimiseksi.

Yksi alan suurista toimijoista on Viacom Inc., jonka toimitusjohtaja Philippe Dauman on alan yleisistä vaikeuksista huolimatta saanut huiman 40 prosentin palkankorotuksen. Dollareissa tämä tarkoittaa miljoonaa, sillä hänen liksansa on 1. tammikuuta 2010 lähtien 3,5 miljoonaa dollaria vuodessa pelkkää pohjapalkkaa, Reuters paljasti tänään.

Yhtiön toimittamien tilinpäätös asiakirjojen mukaan syyskuussa 2006 toimitusjohtajaksi nimetty Philippe Dauman ansaitsi viime vuonna pohjapalkkansa päälle runsaasti lisätuloja, sillä hän tienasi yhteensä 34 miljoonaa dollaria. Tuolloin pohjapalkka oli vielä 2,5 miljoonaa dollaria, jonka päälle tuli siis 31,5 miljoonaa muita tuloja, kuten optiota. Yhtiön tulokseen sidottua bonusta nostettiin tälle vuodelle 9,5 miljonasta 12 miljoonaan dollariin.

Viacom Inc- omistaa useita tunnettuja televisiokanavia ja elokuvastudioita. Sen tunnetuimmat yhtiöt ovat muiden muassa Paramount Pictures, DreamWorks, Nickelodeon, Music Television ja Comedy Central.