Tulivuorikaaos on Top Gear -ohjelman ”syytä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ilmoittanut olevansa vastuussa Euroopan lentoliikenteen sekoittaneesta Islannin tulivuorikaaoksesta. Ohjelman tekijätiimi käväisi nimittäin Eyjafallajökull-tulivuorella kuvausmatkalla hieman ennen tuhoisan purkauksen alkamista.

Worldcarfans.com -verkkojulkaisun mukaan ohjelman juontajat Jeremy Clarkson ja James May ajoivat muunneltua Toyota Hilux -autoa Eyjafallajökull -tulivuoren ympärillä ohjelmansa tulevaa jaksoa varten. Punaisella lava-autolla ajettiin esimerkiksi tulivuoren rinnettä ylös. Valokuvia näistä kuvauksista löytyy esimerkiksi tästä.

Pian kuvausten jälkeen tulivuori purkautui lähettäen sankan tuhkapilven korkeuksiin ja Eurooppaan saakka tuhoisin seurauksin. Nyt suoraselkäiset televisiotähdet ovat ilmoittaneet ottavansa vastuun tapahtuneesta. Verkkojulkaisun mukaan myös Toyota on yllättäen lähtenyt mukaan vitsailuun julkaisemalla virallisen tiedotteen siitä kuinka sen Hilux-auto on samalla todistanut, ettei ihminen ja luonto voi sille mitään.

Top Gear Toyota Island