BB-Marianna tekee sen taas! Yrittää nyt maailmanennätystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Big Brother -ohjelmasta tunnetuksi tullut helsinkiläinen BB-Marianna, eli Marianna Zaikova, teki viime vuonna uskomattoman suorituksen ajamalla Suomen ympäri polkupyörällä. Nyt neitokainen tekee sen uudelleen, ja yrittää samalla maailmanennätystä.

BB-Marianna haluaa haastaa itsensä ja rikkoa pisimmän 24 tunnissa pyörällä ajetun matkan maailmanennätyksen. Matka alkaa 26. kesäkuuta 2010 ja kilometrejä kertyy 958. Marianna pyöräilee Helsingistä Sodankylään. Tämänhetkistä ennätystä pitää hallussaan Marco Bolah, joka polki vuorokauden aikana yhteensä 890,2 kilometriä ilman kirittäjää Lenartissa, Sloveniassa 6. – 7. elokuuta 2008.

Marianna innostui ennätysjahdista pyöräiltyään viime kesänä ympäri Suomea. Matkaa kertyi noin 3.000 kilometriä ja aikaa kului viisi viikkoa. Hän kiersi pyörällä Helsingistä Länsirannikkoa pitkin Sodankylään ja Itä-Suomen puolelta takaisin Helsinkiin.

– Haluan nostaa rimaa rajojeni suhteen ja päätin aloittaa siitä mihin vaaditaan eniten: tahtoa ja voimaa! Maailmanennätyksen rikkominen olisi minulle suuri haaste sekä samalla unelma, jota tavoitella. Viime kesäinen lomareissuni Suomen ympäri vain todisti minulle, että kaikki on kiinni siitä kuinka paljon jotain haluaa, Marianna kertoo.

Marianna on syntynyt Neuvostoliitossa vuonna 1985 ja muuttanut Suomeen perheensä kanssa 1991. Hän on liikunnallinen persoona, jonka harrastuksiin kuuluu pyöräily ja kuntosalilla käynti. Hän matkustaa paljon ja viettää aikaa ystäviensä kanssa. Luonto on aina ollut tärkeä osa Mariannan elämää. Hänet tunnetaan vuoden 2008 Big Brother -ohjelmasta.