Mystinen The Conquistadors julkaisee uuden albumin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasalaisyhtye The Conquistadors julkaisee ennakkotiedoista poiketen Citiscapes-nimisen kakkosalbuminsa 26. toukokuuta. Yhtyeen edellinen albumi Mil Mascaras julkaistiin keväällä 2007.

Citiscapesin soundi on aikaisempaa Conquistadorsia linjakkaampaa ja popahtavampaa. Tulevan albumin teema on kaupunkiasumisen yksinäisyys. Citiscapes kertoo kerrostaloista, joissa ihmiset asuvat kiinni toisissaan, silti täysin eristyksissä.

– Huomionarvoista on, että kirjoittaessani tämän levyn sanoituksia, elin lokoisasti ihmissuhteessa rivitaloalueella, mutta kun levy oli valmis, huomasin asuvani yksin suht nihkeässä kerrostalokämpässä, kertoo The Conquistadorsin laulaja Conquistador #1.

The Conquistadorsinkin näkymät ovat kokonaisuudessaan muuttuneet edellisen Mil Mascaras -levyn jälkeen. Miehet eivät enää katso maailmaa meksikolaisten painimaskien lävitse vaan naamiot on nyt ripustettu naulaan. Citiscapes luotiin edellisen levyn tapaan studiossa yhden vuorokauden aikana.

– Tällä kertaa tosin jotkin vuorokaudet jakautuivat useamman päivämäärän kesken. Aikataulut eivät suosineet pitkiä sessioita kuten viime kierroksella, eli vaikka biisinkasaus tapahtui samassa tuntimäärässä kuin ennenkin, niin sessioita saattoi biisiä kohden olla pari kolmekin. Kuulostaa selitykseltä, I know vitsailee bändin rumpali Conquistador #2.

Lisätietoja yhtyeestä verkossa: www.theconquistadors.com.