Avatar teki Suomen Blu-ray -ennätyksen – Potter jäi taakse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tuottoisimmaksi elokuvaksi raketin lailla noussut James Cameronin ohjaama Avatar on tuottanut jo 1,8 miljardia dollaria, ja nyt lisää rahaa kassaan tulee DVD ja Blu-ray -myynneistä. Tässä suhteessa elokuva on tehnyt jo monia ennätyksiä.

Tänään julkaistujen tietojen mukaan erityisesti elokuvan Blu-ray -myynti käy kuumana. Elokuvaa on myyty sisään Blu-ray -formaatissa jo 16.851 kappaletta. FS Filmin jälleenmyyjiltä saamien tietojen mukaan noin puolet toimitetuista Blu-ray -elokuvista on myyty jo myös ulos vain kuudessa kauppapäivässä.

Näin ollen Avatar Blu-ray on kaikkien aikojen myydyin Blu-ray -elokuva Suomessa. Edellinen ennätys oli hallussa elokuvalla Harry Potter ja puoliverinen prinssi 10.873 myydyllä kappaleella. Avatar-DVD:tä on myyty jälleenmyyjille 74.726 kpl.

Ulosmyyntiarvio on kauppaketjuilta saatu arvio. Suomessa ei tällä hetkellä ole mahdollista saada koottua ja virallista tietoa DVD- ja Blu-ray -elokuvien ulosmyynnistä. Ennen dataa keräsi ja tarjosi AC Nielsen, nykyiseltä nimeltään Nielsen. James Cameronin ohjaama Avatar julkaistiin Blu-ray ja DVD -formaateissa 28. huhtikuuta.