Takorautaa saa jatkoa – kotimaiset supertähdet yllättävät Valkokultaa-levyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pepe Willbergin 35 vuoden takainen klassikkokappale Aamu on tehnyt uuden tulemisen jo pariin otteeseen. Tamperelainen hiphop-artisti BB Salby julkaisi oman versionsa kappaleesta vuonna 2004 ja siitä tuli pienimuotoinen klubihitti. Nyt kappaletta versioimassa on White Flame -yhtyeen solistin Vince.

Vincen on harvoin kuultu laulavan suomeksi ja yhtä harvoin pehmeämpää musiikkia. Vincen versio Aamu-kappaleesta on Valkokultaa-albumin ensimmäinen singlelohkaisu. Levy on jatkoa aikoinaan liki kulttimaineeseen nousseelle ja kultaa myyneelle Takorautaa-projektille. Vince sai itse valita laulamansa biisin.

Aamu on aina saanut minut hyvälle tuulelle, Vince miettii ja maistaa teekupistaan, Vince kertoo Staralle.

Rockmuusikoilta luonnistui popgenren musisointi kivuttomasti ja sovituksessa on kuultavissa jopa beatlesmaisia sävyjä. Koska Takorautaa-levyt ovat olleet jo vuosia loppuunmyytyjä, eikä kappaleita ole saatavissa edes digitaalisessa muodossa, on uusi levy koottu samassa hengessä

Valkokultaa-levyllä kuullaan hieman uutta, ripaus vanhaa ja vähän lainattua. Mukana levyllä ovat muiden muassa Paula Koivuniemi, Pate Mustajärvi, Jonne Aaron sekä Toni Wirtasen keräilyharvinaisuudeksi päätynyt versio Leif Wagerin Romanssista. White Flamen keulahahmo oli innoissaan projektista.

– Kokemus oli oikeastaan yllättävänkin mielenkiintoinen ja sen tiimoilta jonkinlaista jatkoa on luvassa ainakin akustisten live-esiintymisten myötä Tärkeintä on, että saa tehdä musiikkia, Vince kertoi.

Äitienpäiväviikonlopun kunniaksi voit kuunnella Vincen pehmeämmän Aamun tästä linkistä.