Amazing Race -finaalista mehevä skandaali – voittajat huijasivat?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin varsin suuren suosion saanut amerikkalainen realityseikkailuohjelma Amazing Race sai Yhdysvalloissa muutama päivä sitten uuden voittajaparin, mutta nyt heidän suorituksensa on kuitenkin kyseenalaistettu. Finaalijaksosta syntyneessä skandaalissa voittajien epäillään huijanneen ja toimineen sääntöjen vastaisesti.

Seuraava artikkeli sisältää juonipaljastuksen.

Ohjelman tuoreimman tuotantokauden voittivat veljekset Dan ja Jordan Pious. Suosikkiohjelman amerikkalaiset fanit ovat nyt nostaneet metelin, koska monet uskovat voittajaparin huijanneen kisan viimeisellä osuudella. Sääntöjen mukaan  kilpailijat eivät saa ostaa lentäessään lippuja ykkösluokkaan. Nyt Piousien väitetään kuitenkin lentäneen ensimmäisessä luokassa sääntöjen vastaisesti.

Asiasta syntynyttä kohua rauhoitellakseen CBS-kanavan edustaja on kommentoinut E! Onlinelle sääntöjen tulkintaa. Ohjelman nimettömänä pysyttelevä edustaja kertoi, että liput tulee ostaa turistiluokkaan, mutta sen jälkeen tapahtuva matkustusluokan nostaminen business- tai ykkösluokkaan on tuotantoyhtiön mukaan sallittua.

Yhtiön mukaan monet aikaisempienkin tuotantokausien kilpailijoista ovat puhuneet itselleen paremmat paikat koneesta sen jälkeen kun he olivat jo ostaneet sääntöjen mukaiset liput turistiluokkaan. Ohjelman fanit ovat kuitenkin eri mieltä sääntöjen tulkinnasta, eikä ykkösluokkaan tapahtuneita siirtoja ole pahemmin esitelty myöskään televisioruuduissa mikäli muutoksia on aiemminkin tehty.

Närää mahdollisesta sääntörikkomuksesta on aiheuttanut myös ratkaisevassa tehtävässä käytetty muistikirja. Kanavan edustajan mukaan sen käyttö oli täysin sääntöjen mukaista. Veljekset olivat kirjoittaneet matkan varrella muistiin tietoja matkareitistä ja matkakohteista. Näiden tietojen avulla he voittivat ratkaisevan viimeisen tehtävän, jossa heidän piti laittaa järjestykseen yksitoista julistetta.