Suomalainen peli-ilmiö Alan Wake aloitti maailmanvalloituksensa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miljoonien eurooppalaisten pelaajien harras odotus päättyy tänään, kun suomalaisen Remedyn kehittämä Alan Wake -peli saapuu kauppoihin. Suomessa myynti aloitettiin jo torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Helsingin Kampin Anttila avasi ovensa klo 00.01.

Pelin käsikirjoittaja Sami Järvi ja päähenkilö Alan Wakea näytellyt Ilkka Villi olivat paikan päällä tapaamassa faneja ja myivät ensimmäisen pelin helsinkiläiselle 23-vuotiaalle Joel Hopialle. Alan Wake on jo ehtinyt nousta ilmiöksi erinomaisen arvostelumenestyksensä myötä. Kriitikot ympäri maailman ovat ihastuneet Bright Fallsin laajaan ja elokuvamaisen kauniiseen maailmaan, sekä tarinaan joka pitää pelaajan otteessaan alusta loppuun asti.

Pelityypiltään Alan Wake on psykologinen toimintatrilleri, joka tuo mukanaan uudenlaisen tarinankerronnan tavan, yksinoikeudella Xbox 360 -konsolille. Pelin on tehnyt Remedy, menestyneen Max Payne -pelisarjan kehittäjä. Alan Waken tehtäväpohjainen rakenne tekee kerronnasta episodimaista ja muistuttaa sellaisia monitasoisia ja draamallisia tv-jännityssarjoja, kuten Lost, Twin Peaks tai Salaiset kansiot. Peli kehittyy jokaisen jakson myötä, sillä siihen tulee uusia elementtejä ja hahmoja, jotka lisäävät uhan tuntua ja toimintaa.

– Tiedän puhuvani koko tiimin puolesta, kun sanon että tuntuu hyvältä olla vihdoin tässä pisteessä. Tämä on ollut kova urakka, mutta olemme todella ylpeitä Alan Wakesta. Olemme otettuja ja kiitollisia siitä, että se on saanut niin erinomaisen vastaanoton kriitikoiden parissa sekä Suomessa että ulkomailla. On hienoa, että voimme antaa uskollisesti odottaneille faneille näin onnistuneen pelin, sanoo Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne.

Tarinan salat selviävät pelaajalle vähitellen, kun hän kohtaa pelissä muita hahmoja, ratkaisee pulmia ja taistelee vihollisten kanssa. Pelin painajaismaisessa maailmassa kohtaavat mielikuvitus ja todellisuus. Päähenkilö Alan Waken on käytettävä erilaisia aseita selviytyäkseen, ja voimakkain ase pimeyttä vastaan on valo.

– On upeaa nähdä Alan Waken kaltainen maailmanluokan viihdetuote pitkän odotuksen jälkeen vihdoin valmiina. Tämä on suomalainen tuote, joka leviää Xbox 360 -pelaajille ympäri maailman. Uskon että Alan Wake tulee olemaan yksi merkittävimpiä julkaisuja koko Suomen viihdeteollisuuden historiassa, kertoo Microsoftin Entertainment & Devices -osaston Suomen maajohtaja Jari Keskitalo.