Rihanna : Rated R Remixed

Albumit · Stara.fi

Lukuisia hittejä viime vuosina julkaissut supertähti Rihanna julkaisi taannoin Good Girl Gone Bad Reloaded -nimisen albumillisen remixejä hittikappaleistaan, ja tuo remix-kokoelma asetti upealla laadullaan täysin uuden riman alan muille tähdille.

Esimerkiksi Lady Gaga julkaisi äskettäin vastaavan The Remix -levynsä, mutta jäi valovuosia Rihannan upeiden remixien tasosta. Lady Gaga ei ollut panostanut tarpeeksi laadukkaiden versioiden saamiseen levylle, vaikka sellaisia onkin julkaistu hänen singleillään jo lukuisia.

Nyt Rihanna on itsekin ajautunut samaan ansaan, sillä hänen uuden Rated R Remixed -kokoelmansa versiot ovat kaikki saman remiksaajan käsialaa. Biiseistä on nimittäin levyllä ainoastaan Chew Fu -versiot. Chew Fu on saanut jonkin verran jalansijaa remiksaajana, mutta aivan tälle tasolle hänen kykynsä ja nimensä eivät kuitenkaan vielä riitä.

Levyn sisältö on varsin keskinkertaista ja tasapaksua housea, mutta valopilkkujakin toki löytyy. Esimerkiksi Rockstar 101 -kappaleen bassline on erittäin mainio ja hyvin rullaava. Alapäät toimivat versioissa muutenkin varsin kiitettävästi, mutta omien melodiakoukkujen rakentaminen on jäänyt retuperälle. Wait Your Turn -kappaleessa on hieman yritystä tähän suuntaan, mutta heikolla menestyksellä. Esimerkiksi Rude Boy (Chew Fu Vitamin S Fix) jää tylsäksi näennäisen hauskasta drum’n’bass -kikkailusta huolimatta.

Todelliselle Rihanna-fanille tämä remix-levy lienee mukava piristys, mutta muille se tuskin antaa mitään uutta. Myös DJ-käytössä näiden versioiden käyttömahdollisuudet jäävät hyvin rajalliseksi. Toivottavasti Rihannan seuraavalla remix-levyllä palataan edellisen loistavan remix-koosteen tyyliin.

Pisteet 2/5