Lady Gaga : The Remix -albumiarvostelu

Albumit · Stara.fi

Poptähti Lady Gaga on julkaissut urallaan käytännössä vain yhden albumin, mutta The Fame -levystä on saatu kauppojen hyllyille jo kolme versiota. Alkuperäisen jälkeen vuorossa oli The Fame Monster ja nyt julkaistaan levyn kappaleiden eri versioita The Remix -nimisellä albumilla.

Ilman ennakkokohua ja hieman yllättäen julkaistu levy sisältää nimensä mukaisesti 17 tanssiremiksiä tutuista hiteistä. Mukana on uusien miksausten lisäksi myös aiemmin julkaistuja versioita. Lähinnä tosifaneille ja tiskijukille tarkoitetulla kokoelmalle ei ole kuitenkaan parhaita versioita jättihiteistä. Esimerkiksi Poker Face -kappaleesta ei ole nyt mukana DJB:n, Moto Blancon, HCCR:n ja Dave Auden uskomattoman hienoja tanssiversioita. Parhaat remixit ovat siis jääneet jostain syystä pois.

Toisaalta nyt on keskitytty pääasiassa muihin kappaleisiin, ja esimerkiksi Telephone on mukana kahdella uudella versiolla, joista Alphabet Remix rullaa erittäin hyvin, mutta teema on jäänyt adaptoimatta mukaan biisiin. Saman kappaleen Passion Pit -versio menee taas selvästi riman ali lapsellisella casiorapman-kikkailullaan. Just Dance -kappaleen Deewaan Remix tarjoaa hienosti aivan uuden latinomaisen näkökulman, mutta Richard Vissionin versio jää latteaksi housevedoksi. Poker Facen LLG vs GLG Radio Mix toimii jo hieman paremmin, vaikka onkin aivan liian tylsä tanssilattialle. Biisistä on mukana mys YouTubessakin nähty upea liveversio Live From The Cherrytree House.

Samoissa tunnelmissa jatkaa LoveGamen Robots To Mars Remix -versio, joka tunnelmoi lähes slovariosastolla. Hieman tanakampaa otetta on saman biisin Chew Fu Ghettohouse Mix -versiossa, jossa vierailee Marilyn Manson. Bad Romance on mukana kahdella versiolla, joista Grum Remix edustaa erittäin tyylikästä ja leppoisaa kasarielectroa ja onkin levyn paras remix hyvin pitkälle Human Leaguen Don’t You Want Me -klassikolta lainatussa kuosissa. Saman biisin Starsmith Remix edustaa niin ikään levyn parhaimmistoa saman vuosikymmenen electro-discosoundilla Cappellan, Laser Dancen ja Koton hengessä hieman italoon nojautuen. Upeaa!

The Fame, Eh Eh ja Boys Boys Boys -kappaleiden versiot ovat pääosin liian halpissoundia, mutta Eh Eh -biisin Pet Shop Boys -versiossa on jo vähän yritystä. Alejandro -kappaleen Sound Of Arrows Remix on hauska suorabiittinen ja jotain uuttakin sisältävä tyylikäs paketti. Dance In The Dark -kappaleen Monarchy Stylites Remix -versiossa masterointi on jäänyt liian ohueksi. Lady Gagan The Remix olisi kyennyt paljon parempaankin, mikäli mukaan olisi valittu biiseistä parhaat versiot. Silloin tanssilattiakäyttöä olisi ollut huimasti enemmän. Tässäkin muodosssa levy lienee tosifanien pakko-ostos, jonka Bad Romancen ja Just Dancen upeat remixit pelastivat.

Pisteet 3/5