Eroa Facebookista -päivä ei jäänytkään torsoksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebookin valtava suosio ja yli 540 miljoonan käyttäjämäärä eivät eilen notkahtaneet kovinkaan merkittävästi, kun maailmalla vietettiin virallista ”Eroa Facebookista” -päivää. Tempauksen tarkoituksena oli saada ihmisiä eroamaan maailman suosituimmasta yhteisöpalvelusta sen heikon yksityisyydensuojan takia.

Vaikka joukkoeroaminen ei näkynyt palvelun alati kasvavissa käyttäjämäärissä, oli tempauksen tuoma mediahuomio kuitenkin varsin laajaa. Itse eroaminenkaan ei jäänyt aivan torsoksi, sillä palvelusta eronneita oli noin 33.000 kappaletta.

Venture Beat -julkaisu väitti ensin tempauksen flopanneen, sillä sen mukaan vain yksi käyttäjä olisi eronnut. Pian uutistoimisto AFP kuitenkin vahvisti, että yli 30.000 käyttäjää oli eronnut palvelusta. Tieto oli peräisin tempauksen järjestäjiltä, joiden mukaan kello 23.00 mennessä eronneiden määrä oli 32.749 käyttäjää.

Viime päivinä Facebook on ollut ongelmissa Bangladeshissä ja Pakistanissa, jotka ovat molemmat rajoittaneet palvelun käyttöä, koska siellä on julkaistu profeetta Muhammadin kuvia.