FBOTI : Pure Feeling -arvostelu

Singlet · Stara.fi

Kotimainen danceakti FBOTI, eli Fat Boy On Thin Ice, on työstänyt oman versionsa niin ikään kotimaisen Firevision-yhtyeen taannoisesta Stars-jättihitistä. Lopputuloksena ei ole niinkään kunnianosoitus alkuperäiselle kappaleelle, vaan ennemminkin 90-luvun soundeille – tosin ainoastaan termin halvassa merkityksessä.

FBOTI-ryhmän soundi on ilmeisen tarkoituksella ysäriä, mutta jonkinlaista näkemystä myös 2000-luvulta olisi toivonut otettavaksi mukaan. Nyt coveroidun kappaleen rakenne, vokaalisamplet ja niiden käyttö sekä erityisesti biisin soundimaailma edustavat sellaista ysäriä, jota ei enää nykyisin toivoisi ainakaan uudessa musiikissa kuulevansa. 90-lukua voidaan kunnioittaa myös tyylillä, mutta nyt lopputulos on lähinnä nolon vanhanaikainen.

Samaan lopputulokseen päädyttiin jo yhtyeen Piano Player -debyyttisinglen merkeissä. Nyt olisi oivallinen aika sysätä Casio Rapman viimein makuuhuoneen nurkkaan ja hankkia hieman tuoreempaa kalustoa. Nykyisin se ei liene ainakaan rahasta kiinni. Myös masteroinnilla soundista voisi saada tuoreemman kuuloista kuin vuonna 1994. Karu totuus on, että tätä parempaa soundia väsätään nykyisin lähes jokaisessa kotistudiossa. Biisin rakenteeseen eivät laitteet toki vaikuta, joten siinä bändillä on vielä opettelemista, mikäli toiveena olisi saada jonkinlaista menestystä kappaleille.

Pisteet 1/5