Googlen katunäkymässä nakuillut suomalainen ei nostanut syytettä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hakukone Google julkisti helmikuussa Suomen Google Street View -palvelunsa, jossa maamme kadut oli kuvattu myös maan tasalta. Palvelun käynnistäminen aiheutti kohua, koska palvelun myötä julkaistiin monia erikoisiakin tilanteita. Yksi kohutuimmista oli raahelaisen miehen nakuilu takapihallaan.

Raahen poliisi otti asian tutkittavakseen, koska epäili Googlen syyllistyneen salakatseluun ja yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämiseen takapihaa kuvatessaan. Tänään Iltalehti kuitenkin kertoi tutkimusten päättyneen. Lehden mukaan kuvissa näkynyt mies oli ilmoittanut luopuvansa kaikista vaatimuksista. Tästä syystä tutkinta lopetettiin, eikä syytettäkään siis nosteta.

Raahessa ikuistetun kuvan lisäksi myös toinen suomalainen katukuva noteerattiin Yhdysvalloissa saakka hieman erikoisesta syystä. Suosittu Oddee-viihdeblogi on nimittäin julkaissut Tampereen Hämeensillalla tallennetun katunäkymän, jossa yksi sillan pronssipatsaista seisoo alastomana sillan reunalla. Syynä kuvan ihmettelyyn eivät ole patsaan paljaat sukuelimet, vaan se että patsaan kasvot on sumennettu tunnistamisen vaikeuttamiseksi.